Hoe word ik een succesvolle blogger #4 – onverwachts bezoek

12/11/2020 | 4 min read |

Leuke foto van mij, omdat ik niks beters wist

Zoals je waarschijnlijk merkte, schrijf ik niet meer iedere twee weken een update over hoe m’n missie verloopt. Omwille van mijn tijd, jouw tijd en vooral de hoeveelheid informatie die er te melden is, doe ik dit nu eens per maand. Mijns inziens meer dan genoeg. De afgelopen maand gebeurde er veel; we gingen in gedeeltelijke lockdown, ik gaf eindelijk toe dat ik moe ben en ik stond in de Metro. De krant dan. Het advies is niet voor niets: reis alleen wanneer het noodzakelijk is.

Heb je ‘m vorige update niet gelezen? Doe dat eerst even. Dan zie je of het verkeer op m’n website groeit of niet.

Imgerd, hoe is het met je moeheid?

Als je me volgt op social of gewoon regelmatig m’n website checkt, zag je ‘m waarschijnlijk al voorbijkomen; de blog waarin ik vertel dat ik erg moe ben en moeilijk de motivatie kan opbrengen om dingen te doen. Geen paniek, ik zit dit stuk niet te tikken terwijl ik m’n 90e koffie drink en de pep onder m’n nagels vandaan schraap.

Het gaat gewoon goed, en eigenlijk heb ik helemaal geen reden tot klagen. Alleen het opstaan in de ochtend, en de motivatie vinden voor weer een nieuwe dag, is soms lastig. Komt ook door ’t kouwe kutweer hoor. Maar de blogs blijven komen, zeker door ’t feit dat m’n artikel over een niet-alledaags onderwerp werd gepubliceerd in de Metro. Geeft toch weer energie.

Hey, dat artikel in de Metro; hoe dat?

Op de website van Metro heb je de lezerscolumns; een rubriek waar je als schrijver je column instuurt, afwacht en vervolgens hoort of-ie door de strenge ballotage heen komt. De journalisten en redacteurs van Metro checken alle artikelen en bepalen welke er online komen. Nou, leuk dat die van mij die eer kreeg, niet? Ik vond het zelf een erg geslaagd stuk, maar moet wel eerlijk zeggen: ik had niet verwacht dat-ie online zou komen. Het onderwerp is immers niet voor Jan en alleman.

De cijfers; hoe verloopt de weg naar rijkdom?

Waar het me in deze blogserie natuurlijk om te doen is, is geld verdienen met bloggen. Theoretisch dan, want ik heb nog geen advertenties of iets dergelijks geactiveerd. (Ik lok jullie eerst een poosje en wanneer ik een goed gemiddeld aantal bezoekers per maand heb, pats, advertenties voor het leven.)

De cijfers van de afgelopen maand zijn verrassend goed. Ik ben niet heel erg actief geweest – sorry – maar het bezoek blijft stabiel.

Hier zie je hoeveel bezoekers er afgelopen maand surfden naar mijn site

Ik mocht afgelopen maand 1.099 bezoekers welkom heten op mijn website. Echt niet mis. En daar stoppen we niet, want er liggen een aantal leuke ideeën voor blogs klaar. Zo ga ik wat dingen schrijven over dingen die je niet in een normaal gesprek moet zeggen, de neerwaartse spiraal waarin Drie op Reis zich bevindt en hoe ongelooflijk KUT First Dates is geworden. (Ja, ik keek de afgelopen weken wat meer tv dan normaal.)

En hier zie je het totaal aantal bezoekers

Zoals je ziet, kwamen er in totaal al 2.644 bezoekers binnen op m’n website. Leuk man, echt een gezellige boel. Maar als we het hebben over cold hard cash, wat betekenen die 2.644 bezoekers dan voor m’n portemonnee?

Even rekenen. € 0,20 per klik op een advertentie, doorklikratio van 2%.

2.644 * 0,02 = 55,88. Dat betekent 56 klikken – ik rond naar boven af, laat me – maal € 0,20 is € 11,20. Succes is een keuze. (En ik maakte volgens mij de verkeerde.)

Leuk, die 11 euro. Maar het kan sneller. Daarom heb ik nagedacht over een geile blogserie waar iedereen van zal smullen.

Nicolaas Kooi

Beeld het je in: een serie waarin ik alle films van Nicholas Cage kijk en recenseer. Dat moet wel een spektakel worden, aangezien de man zowel briljante films als treurige bagger heeft gemaakt. De beste film ooit gemaakt, in mijn optiek, is dan ook Con Air.

Die recensie wil ik jullie niet onthouden, dus die krijg je sowieso ooit.

Maar, lekker ideetje toch?

Waarover moet ik bloggen?

Zelf heb ik dus zat inspiratie voor nieuwe blogs, maar stel nu dat jij een idee voor een leuke blog hebt waarover ik kan schrijven. Feel free to laat me weten. Dat vind ik alleen maar leuk. Beetje engagement, beetje user generated content. Je weet hoe we rollen. Onder dit blog zie je een chatfunctie, voel je vrij die te gebruiken. Zo lijkt het ook een beetje alsof er iets gaande is op deze website. Leuk man!

Stay gezond, keep reading!

I.


Imgerd Friso

Like je dit en ben je hip and happening? Volg me op Instagram. Vond je dit interessant en ben je zakelijk? Volg me op LinkedIn. Zo blijf je lekker op de hoogte.